EFT vuruş noktaları nedir? EFT enerji dengeleme ve stres azaltmak için en etkili yöntemdir. EFT uygulama sırasında akupunktur noktalarına birbirinin benzeri vuruşlar yapılır. Bu vuruşlar beden enerji akışını uyandırmaya ve hareket ettirmeye yöneliktir.
EFT vuruş noktaları nedir temel prensibi bedenin enerji akışını aktife ederek negatif duyguları, blokajları ortaya çıkarmaktır.
EFT vuruş noktaları nedir genel olarak belirlenmiş akupunktur noktalarından oluşur. Bu noktaların yerleri ve taşıdığı duygusal ifadeleri şu şekildedir:
Başlangıç Noktası EFT Vuruş Noktası (Tepe Noktası)
EFT’nin başlangıç noktası başın tepe kısmı halk arasında bıngıldak denen yerdir. Bu nokta EFT vuruşlarına başlamak için bedenin giriş kapısıdır. Enerji dengesizliklerini ulaşmak için çalınan kapıdır.
Alın Ortası EFT Vuruş Noktası
İki kaşın tam orta üstü olan bölgedir. Alnın orta kısmıdır. Tepeden uyarılarak gelen enerjinin bu noktada açığa çıkması için uyarılır. Düşüncelerin ve sezgilerin depolandığı alandır. Hayal kurma geçmiş anıların görüntülendiği bölgedir. Vuruşlarla yaşanmışlıkların bir televizyon ekranı gibi zihnimize gelmesi, olası yeni olasılıkların canlandırılması için uyarılan enerji bölgesidir.
Kaş Başı EFT Vuruş Noktası
Kaşların çıktığı noktanın başlangıç yeridir. Stres duygusunun toplandığı alandır. Bu alana yapılan vuruşlar bedende sıkışıp kalmış stresin açığa çıkması içindir.
Göz Kenarı EFT Vuruş Noktası
Göz kapaklarından itibaren yaklaşık bir santimetre şakaklara doğru olan bölgedir. Bu bölge endişe ile ilişkilidir. Kişinin kaygılarının endişelerinin biriktiği alandır. Bu alan yapılan vuruşlar kaygının açığa çıkarılıp giderilmesi için yapılır.
Göz Altı EFT Vuruş Noktası
Gözün altında göz torbasıyla göz kemiğinin kesiştiği alandır. Bu alan korkulardan kaynaklanan blokajların biriktiği bölgedir. Göz altına yapılan eft vuruşları korku duygularını hafifletmeye yöneliktir.
Burun Köprüsü EFT Vuruş Noktası
Burunla dudak arasında kalan bıyık bölgesidir. Öfke ve nefret duygularının açığa çıktığı alandır. Ayrıca bu nokta nefes alıp vermeyi ifade eder. Dolayısıyla rahatlama ve gevşeme duygularının aktif edildiği yerdir.
Çene Altı Noktası EFT Vuruş Noktaları
Dudağın hemen altı çene kemiği hizasında bulunan hafif çukur bölgedir. Bu bölge kızgınlıkları ifade eder. Söylenmemiş sözlerin oluşturduğu blokajlar burada depolanır. Vuruşlar sayesinde zamanında söylenmemiş ve çeneye kilit olmuş sözlerden kalan kızgınlıklar ortaya çıkarılır. Gevşeme sağlar.
Köprücük Kemiği EFT Vuruş Noktası
Göğüs üst kısmının sağ ve sol tarafında bulunan köprücük kemiklerinin başladığı alandır. Bu bölge sakinlik, dinginlik ve huzur arttıran bölgedir. Bu noktaya yapılan EFT vuruşları kişin güvende olduğunu hissettirir.
El Parmak Uçların EFT Vuruş Noktaları
El parmak uçları dokunmayı temsil etmektedir. Bu noktalar sevgiyi kabul etme, sevilme konularında kişiyi yeterli hissettirir. EFT vuruşları parmak uçlarının sol tırnak başlangıç tarafına uygulanır. Bu noktalara yapılan hafif ve nazik vuruşlar sevgi duygusunun aktive olmasını sağlar.
Karate Noktası EFT Vuruş Noktaları
Elin serçe parmak hizasındaki alt düz bölgesidir. Halk arasında karatecilerin tuğla kırmak için güç uyguladıkları yer olarak ifade eder ve adını buradan alır. Enerji meridyenleri noktasında yönetici olarak anılır. Yönetici meridyen noktası olan karate noktasına yapılan vuruşlar kişiyi harekete geçirmeyi hedefler. Kişide tıkanıklık, atalet duygusu gibi sebeplerden harekete geçememeyi şifalandırmaya yöneliktir.
EFT Vuruşları Nasıl Yapılır?
EFT vuruş noktaları nedir sorusunun cevabı akabinde nasıl yapıldığına değinelim. EFT vuruşlarını uygulamak için, öncelikle rahat bir pozisyon alın. Daha sonra, belirlenmiş EFT vuruş noktalarına hafifçe vurun. Başlangıç noktası, kaş başı, göz kenarı, göz altı, burun köprüsü, çene altı, köprücük kemiği ve karate noktası gibi . Her bir noktaya parmak uçlarınızla nazik bir şekilde 5-7 kez dokunarak vuruş yapın.EFT’nin etkili olabilmesi için, belirtilen noktalara hafifçe vurarak odaklanmalıdır. Her nokta en az 5-7 defa hafifçe vurularak uyarılır. Vuruşların sayısı blokajın oranına göre arttırılabilir. Önemli olan negatif duygunun kişiye hissettirdiği duygudan ne zaman arındığıdır.
Vuruşlar sırasında kişi, stresli düşüncelerini ve duygularını zihinden tekrar eder. Böylelikle, enerji akışının dengelenmesi ve duygusal rahatlamanın sağlanması amaçlanır. İşleme negatif duygu kalıpları tekrar edilerek başlanır.
Negatif akış sağlandıktan sonra yeni bilinç oluşturmak için olumlu bir ifade tekrar edin. EFT vuruşları, düzenli uygulandığında, duygusal ve fiziksel iyileşme sürecini hızlandırabilir ve derinlemesine rahatlama sağlayabilir.EFT, çoğu insanın stresini azaltmada ve duygusal dengeyi sağlamada etkili bir yöntemdir.
Unutmamalıdır ki ciddi psikolojik sorunları olan kişilerin bu yönteme başvurmadan önce bir uzmana danışması önemlidir.
Comments