top of page
meleklogo (1).avif
ChakraMeditationBanner.webp
ChakraMeditationBanner.webp

Çakralar Workshop

ÇAKRALAR : 3 SEANS
 

Bu 3 seanslık programda, vücudunuzdaki 7 ana çakrayı dengeleyeceğiz. Çakra kelimesi Sanskritçe’de “tekerlek” anlamına gelir ve bu enerji merkezleri, ruhsal ve fiziksel sağlığımız üzerinde büyük etkiye sahiptir. Programda EFT Tekniği ve meditasyon teknikleri kullanarak çakra dengeleme çalışması yapacağız. Ayrıca, çakraların dengeli çalışmasını sürdürmek için gerekli bilgileri de öğreneceksiniz. Çakra temizliği, evrensel yaşam enerjisinin doğru akışını sağlar ve olumsuz duyguları dönüştürür. Böylece hem fiziksel hem de ruhsal dönüşüm yaşarsınız.

ÇAKRALAR WORKSHOP İÇERİĞİ ;

1.HAFTA (KÖK ve SAKRAL ÇAKRALARI)

Kök çakra sanskritçe adı Muladhara’dır. Rengi kırmızıdır. Kök çakranın yeri kuyruk sokumunun üçüncü segmentindedir. Kök çakra hayatta kalmayı sağlayan temel unsurları temsil eder. Dengeli çalıştığında kişi kendini güvende hisseder, ait hisseder, kararlı ve istikrarlı olur. Kök çakra dengesizse kontrolcü materyalist korku, kaygı ve güvensizlik hisseden saldırgan bir kişi olabilir. Özellikle fiziksel rahatsızlıkları bel ve bacak bölgelerindedir.

Sakral çakra sanskritçe adı Svadhisthana’dır. Yeri göbek deliğinin üc parmak altındadır. Rengi turuncudur. Sakral çakra yaratıcılık, yaşam enerjisi ve duygular ile ilişkilendirilir. Sakral çakra dengeli çalışırsa, kişi yaratıcı olur, yaşamdan keyif alır ve dengede olur. Dengesiz çalışırsa, bağımlılıklar oluşur, yaratıcı olamaz, konsantre eksikliği yaşar.

2.HAFTA (SOLAR PLEXUS ve KALP ÇAKRALARI)

Solar Plexus çakra sanskritçe adı Manipura’dır. Rengi sarıdır. Yeri göbek deliğinin üç parmak üstündedir. Solar plexus çakra özgüven, güç ve iradeyi temsil eder. Dengeli çalışırsa kişi kendine güvenir, hedeflerine rahatça ulaşır, rahat karar verir. Dengesiz olduğunda, özgüvensizlik, kararsızlık, yetersiz hissetme, korku ve kibir ortaya çıkar.

Kalp çakrasının sanskritçe adı Anahata’dır. Rengi yeşil ve pembedir. Yeri iki göğüs kafesinin ortasıdır.  Koşulsuz sevgi, şefkat, affetme, kendini ve başkarını sevme, dengeyi temsil eder. Dengeliyse kişi sevgi dolu, sağlıklı ilişkiler kurabilen, herkesi olduğu gibi kabul edebilen, affedici, huzurlu ve mutludur. Dengesizse bağımlılık, aşırı fedakarlık, yalnızlık ve insanlar bağ kuramaz.

 

3.HAFTA (BOĞAZ, ÜÇÜNCÜ GÖZ ve TEPE ÇAKRALARI)

Boğaz çakrasının sanskritçe adı Vishuddha’dır. Rengi açık mavidir. Yeri boğaz bölgesinde tiroid bezinin olduğu yerdedir. Boğaz çakrası kendini ifade etme yeteneği, dürüstlük, iletişim ile ilgilidir. Dengeli ise kişi doğruyu söyler, dürüsttür, iyi bir dinleyicidir ve kendini iyi bir şekilde ifade eder. Dengesiz ise ifade güçlüğü yaşar, özgüven eksikliği vardır, utangaçtır, çok ve düşünmeden konuşur ya da tam tersi sessizdir.

Üçüncü göz çakrası sanskritçe adı Ajna’dır. Rengi çivit mavisidir. Yeri iki kaş arasının biraz üzerindedir. Üçüncü göz çakrası içsel sezgi, spritüellik ve bilgelik ile ilgilidir. Dengeli ise kişinin sezgileri güçlüdür, yaratıcıdır, zihin ve ruh arasındaki bağlantıyı sağlar. Dengesizse kişinin sezgileri zayıftır, konsantrasyon bozukluğu vardır, kafası karışıktır ve gerçeklikten uzaktır.

Tepe çakrası sanskritçe adı Sahasrara’dır. Rengi mor ve beyazdır. Yeri başın en üst noktasındadır. Fiziksel bedene bağlı değildir. Dengeliyse ilahi olanla bağ kurar, kendini bütün hisseder, egosuzdur, yüksek bilinçlidir, birlik bilincindedir. Dengesizse, yalnızlık, amaçsızlık hissindedir. Depresyon, ego ve ruhsal kopukluk yaşayabilir.

bottom of page